این مجموعه شامل 5 عنوان کتاب است که داستان هریک از حدیثی از معصومین (علیه السلام) الهام گرفته شده است.
ج 1: لانهی خالی: نخستین کتاب از سری کتابهای کودکان با عنوان «داستانهای رنگین کمان» کتاب «لانهی خالی» است. امام علی (علیه السلام) فرمود:
«گاهی چیزی را از خدا میخواهی و به تو داده نمیشود؛ دیر یا زود، بهتر از آن به تو داده میشود». (ر.ک: کشف المحجه ص ۲۲۸)
نویسنده با الهام از حدیث بالا، در قالب قصه بیان کرده است که بچهسنجابی دعایش مستجاب نمیشده اما در عوض بهتر از آنچه میخواسته برایش پیش آمده است.
ج 2: اگر من جای تو بودم: دومین کتاب از مجموعهی «داستانهای رنگین کمان» کتاب «اگر من جای تو بودم» است. نویسنده، داستان خود را از این حدیث شریف از رسول خدا (صل الله علیه و آله) الهام گرفته است:
«کسی که پدر و مادرش را خوشحال کند، خدا را خوشحال کرده است». (نهج الفصاحه، ج ۲، ص ۶۰۶، ح ۲۹۶۳)
نویسنده با خلق داستانی که محور آن بچه لاکپشتی به نام لالاکی است، به تبیین حدیث فوق پرداخته است و نمونهای از خوشحال ساختن والدین را به تصویر کشیده است.
ج 3: به من چه: سومین کتاب از مجموعهی «داستانهای رنگین کمان» کتاب «به من چه» است. نویسنده، داستان خود را از این حدیث شریف از امام علی (علیه السلام) الهام گرفته است:
«شما را سفارش میکنم ... به یاری مظلوم». (نهج البلاغه، صبحی صالح، ص ۴۲۱، از نامه ۴۷)
از آنجا که موشهای همسایه به داد مظلوم نمیرسیدند، موشی بزرگ از این موقعیت سوء استفاده کرد و خوردنیهای یک یک آنها را به زور میگرفت. موشها پس از این ماجرا دانستند که اگر بخواهند در آسایش زندگی کنند باید یاور مظلوم باشند و در برابر ظالم بایستند. آنان بخاطر درس عبرتی که موش قلدر به آنها داده بود، هدیهای برای او بردند.
ج 4: خداحافظ تا فردا: چهارمین کتاب از مجموعهی «داستانهای رنگین کمان» کتاب «خداحافظ تا فردا» است. نویسنده، داستان خود را از این حدیث شریف از امام حسین (علیه السلام) الهام گرفته است:
«درخواستهای دیگران از شما، برایتان از نعمتهای خداست؛ پس به خاطر این نعمتها ناراحت نشوید». (بحارالانوار، ج ۷۱، ص ۳۱۸، ح ۸۰)
نویسنده با خلق داستانی که در آن بچه گنجشکی به نام نوکنوک به بچه پرندههای دیگر کمک میکرده، کوشیده است مضمون حدیث فوق را برای کودکان تبیین کند.
ج 5: دوستان صبور: پنجمین و آخرین کتاب از مجموعهی «داستانهای رنگین کمان» کتاب «دوستان صبور» است. نویسنده، داستان خود را از این حدیث شریف از رسول خدا (صل الله علیه و آله) الهام گرفته است:
«خوب سؤال کردن نصف دانش است». (تحف العقول، ص ۵۶)
نویسنده با زبانی کودکانه، و برای تبیین حدیث فوق، داستانی ساخته که در آن، خرگوشی به نام دمپفی، با پرسشی خوب، دوستان زیاد پیدا کرده است.